Model: Ford F150
Silnik: V8 5.4
Kolor: Aspen Green
Wysłany: 2010-02-11, 18:45 [f150] Świst
po wyrzuceniu tlumikow w fordzie F150 5.4 v8 spod maski dochodzi przy dodawaniu gazu swist jak by zasynaego powietrza nie mam pojecia skad sie to bierze czy ktos nie spotkal sie juz z podobnym problemem? jak to usunac? dolot z K&N? cyz moze to inna przyczyna?
pozatym jak mozna dosc szybko i bezpiczenie zwiekszyc moc takiego silnika? chipowanie? kompresor? koniecznie musi byc to whipple seeleen lub fordowski ? czy po drobnych zmianach uda sie dobrac cos z innych europejskich firm?;p i czy moja skrzynia to zniesie?
3 cie pytanie do wlascicieli mustangow z automatem a mianowicie czy wystepuje u was czasem szrpanie przy zmienie biegow? np jadac 60 kmh dodajac deliaktnie gazu i puszczajac go u mnie wystepuje wyczuwalne szarpniecie co ciekawe wiem ze wiekszosc skrzyn tak ma ale wole sie dowedziec czy przypadkiem nei jestem przesadny
Ostatnio zmieniony przez andronik 2010-02-11, 21:35, w całości zmieniany 1 raz
Baks u mnie jest dolot z stożkiem K&N, jak depnę, to słyszę świst zasysanego powietrza.. o tym mówisz?
Otwórz maskę , stań przy dolocie i poproś kogoś niech energicznie depnie i puści pedał gazu - w momencie WOT powienieneś słyszeć owy świst
_________________ You can never have too much power, just not enough traction.
Model: Ford F150
Silnik: V8 5.4
Kolor: Aspen Green
Wysłany: 2010-02-11, 20:00
ja go slysze jako delikatny jek i swist cos takiego co na poczatku nie wystepowalo kilka osob mi mowi ze to naturalny objaw odetkania tlumika wiecej spalin wychodzi wiecej powietrza powinien dostac
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum