Soohy
Model: Ford Mustang 1966
Silnik: inny
Kolor: zielony
Wysłany: 2009-12-17, 11:40
Z powodu takich własnię pęknięć silnik zostawiaqm na następny sezon:) u mnie w garażu też jest zimno a dogrzewanie FARELKĄ to znikoma przysluga tak więć trzęse sie i tupam nogam ale reanimacji nie skoncze napewno... konik musi wyjechac na wiosne!!! A swoja droga to cieszze sie chociaż w tym przypadku że mam I6 i jaK cos to tylko 6 tłoków do wymiany:/
Model: 1966 coupe
Silnik: inny V8
Kolor: silver blue
Wysłany: 2010-01-29, 09:29
Zima trzyma i w robotach brak postępów
Noo, może troszke sie dzieje, tzn. przyniosłem do domu czesci silnika (poza blokiem )
W kuchni wyczysciłem i poskładałem tłoki z nowymi pierścieniami, korbowody tez wyczyszczone i zmontowane z nowymi panewkami.
Głowice beda nastepne...
z tym że gdy był rozebrany nie było nic do wymiany hehe panewki nowe sprzęgło nowe ciśnienie w normie więc czyścze i będe malował a w garażu prowizoryczny piec z boilera hehe ale w bluzie można siedzieć;p
Model: Mustang 1966, Mustang 2001
Kolor: jeszcze biały, cel srebrny metalic
Wiek: 37 Dołączył: 10 Mar 2009 Posty: 191 Skąd: Rawicz - Wlkp.
Wysłany: 2010-03-08, 11:26
Pięknie, pięknie - pogratulować. Bierz się za pędzel i na zlot zdążysz!
Tak przy okazji, znasz jakieś szczególne zalecenia co do docierania silnika V8 po remoncie ze szlifem cylindrów?
Model: 1966 coupe
Kolor: silver blue
Wysłany: 2010-05-07, 13:11
Noo, mam ustalony termin do lakiernika na sam poczatek września
Do tego czasu skończyć musze blachę i przygoować ładnie wszystkie elementy i części do ostatecznego montażu.
Myślę, że na koniec września bede mógł pierwszy raz odpalić silnik
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum